Kubb střední v plátěném vaku 56875

Code: 6032193
€43,80
In stock (3 pcs)
Delivery to:
06/05/2024
Delivery offer
Kubb je tradiční švédská venkovní společenská hra. Hra pochází z dob statečných Vikingů, kdy každá rodina měla za domem místo na zpracování dřeva. Pár statných polínek, oválných klacků a kapka představivosti daly vzniknout nové hře, která přetrvala staletí bojů, bídy i blahobytu až do dnešních dnů.

Detailed information

Product detailed description

Kubb je tradiční švédská venkovní společenská hra.

Hra pochází z dob statečných Vikingů, kdy každá rodina měla za domem místo na zpracování dřeva. Pár statných polínek, oválných klacků a kapka představivosti daly vzniknout nové hře, která přetrvala staletí bojů, bídy i blahobytu až do dnešních dnů.

Historie této hry je poněkud nejistá. Údajně pochází z doby Vikingů a do dnešní doby se dochovala na švédském ostrově Gotland. Tato informace je ovšem neověřená a může být pouhým reklamním trikem výrobců herních souprav. Každopádně existují záznamy o tom, že tato hra byla ve Švédsku hrána již na počátku 20. století. Není ovšem známo, zda se dnešní pravidla zcela shodují s tehdejšími. Ani „Společnost pro gotlandské hry“ (Föreningen Gutnisk Idrott), založená v roce 1912, tuto hru v seznamu původních gotlandských her dodnes neuvádí.
Komerční herní soupravy se začaly sériově vyrábět až v roce 1990 a teprve od té doby se hra stává velmi populární a začíná se významně šířit.
Od roku 1995 je na Gotlandu každoročně pořádáno mistrovství světa v kubbu.

Popis hry: zábavná zručnostní hra pro celou rodinu.

Kubb je hra, ve které se utkávají dva týmy. Kubb spočívá v přesném házení kolíků na soupeřovy kubby ve snaze je shodit a získat tak nad soupeřem výhodu do dalších herních situací.

Herní materiál v cizím jazyce není žádný.

Rozměry:
Král: 4,5 x 4,5 x 25 cm

Balení výrobku: plátěný pytlík přes rameno

 

Additional parameters

Category: Outdoor Games
Weight: 3.8 kg
? Doba hraní (minut):: 20+
? Minimální věk: 8
? Min. počet hráčů: 2

Kubb střední v plátěném vaku 56875

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Do not fill out this field: